Sirküler: 076/16                                                                                                               11.03.2016

İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin, 03.03.2016 tarih ve 4602 Sayılı Yazısı.

İlgi yazıda, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın kendi aralarındaki iletişimi ve anavatan bağlantılarını daha düzenli bir çerçeveye oturtabilmek, girişimcilerimizin birbirlerini tanımalarına ve anavatan ile ticari bağlantılarını güçlendirmelerine imkan sağlamak amacıyla, Dışişleri Bakanlığı tarafından “Memleketim Yurtdışı Türkler İletişim Portalı” adıyla önemli bir çalışma yürütüldüğü bildirilmiştir.

Dışişleri Bakanlığı ile 07/05/2015 tarihinde imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, söz konusu portalın şirketlerle ilgili bölümlerine ilişkin çalışmalara destek vermekte ve katkı sağlamaktadır.

Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın yoğunlukla kullanacağı Portal’da, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın, Türkiye’de yerleşik firmalarda daha fazla görev almalarını sağlamak amacıyla, Türkiye’de yerleşik şirketlerimizin kariyer imkanlarının yayınlanması öngörülmekte olduğu bildirilen ilgi yazı ekte sunulmuştur.

Üyelerimizin, kariyer imkanlarını ilgili Portal’da yayınlanmasını teminen 26.3.2016 tarihine kadar, Odamıza (yaziisleri@mdto.org) ve senem.yavas@tobb.org.tr e posta adresine bildirmelerini rica ederiz.

Halil DELİBAŞ

Genel Sekreter Yrd.