Türkçe Ingilizce

09/08/2019

Sirküler: 268/19, “Mersin-2 Bölgesinde Römorkörcülük Hizmetine Başlama Yetkisinin Sanmar Denizcilik Makine ve Ticaret A.Ş.’ye Verildiği “Hk.

ACİL VE ÖNEMLİDİR

Konu : Mersin-2 Bölgesinde Römorkörcülük Hizmetine Başlama Yetkisinin Verildiği Hk.

İlgi     : (a) Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Mersin Liman Başkanlığının bila tarih ve E.2440 sayılı yazısı.

(b) 01 Ağustos 2019 tarih ve 260/19 sayılı sirkülerimiz.

İlgi (b) sirkülerimiz ile; Mersin Limanı’nın kılavuzluk ve römorkörcülük bakımından iki bölgeye ayrıldığı ve Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) rıhtımlarını kapsayan Mersin Limanı  olarak adlandırılan bölgede kılavuzluk ve römorkörcülük  hizmetlerinin MIP tarafından, Mersin-2 olarak adlandırılan bölgede ise (Mesbaş, Ataş, Petrol Ofisi, Savka Platform ve SPM şamandıraları) kılavuzluk hizmetinin Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından, römorkörcülük hizmetlerinin ise denizcilik İdaresi tarafından yetkilendirilen  “Sanmar Denizcilik Makine ve Ticaret A.Ş.” tarafından verileceği duyurulmuştu.

09 Ağustos 2019 tarihinde Odamıza gönderilen ilgi (a) yazı ile ise, Mersin-2 olarak adlandırılan hizmet sahasında (Mesbaş, Ataş, Petrol Ofisi, Savka Platform ve SPM şamandıraları) römorkörcülük hizmeti vermek üzere yetkilendirilen Sanmar Denizcilik Makine ve Ticaret A.Ş.’nin 08 Ağustos 2019 tarihinden itibaren hizmete başladığı bildirilmiştir.

Bilgilerinize rica ederiz.

Halil DELİBAŞ

Genel Sekreter V.

submit...
Kapat Basın Açıklama MDTO

Türkiye’nin 15 Temmuz 2016 tarihinde maruz kaldığı hain darbe girişimine karşı birlikte karşı koymuş, devletin ve milletin varlık mücadelesinin içinde yer almış, Türkiye’nin üreticileri, esnafı, çiftçileri, müteşebbisleri ve çalışanlarının temsilcisi olan, HAK-İŞ, MEMUR-SEN, T.KAMU-SEN, TISK, TOBB, TÜRK-İŞ, TESK ve TZOB’a bağlı kurumların yöneticileri Türkiye genelinde eş zamanlı olarak ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Mersin’de Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) düzenlenen basın toplantısına Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Talat Dinçer, Mersin Ticaret Borsası Genel Sekreteri İsmail Sarı, Mersin Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, Memur Sen Mersin İl Başkanı Abdulla Çelik, Kamu Sen Mersin İl Başkanı Nihat Aşçı ile TİSK Mersin İl Temsilcisi Alpaslan Yakar katıldı.