IMG_8056-768x512

KKTC Başbakanı Ersin Tatar Mersin Deniz Ticaret Odası’nı ziyaret etti.

Tatar, “ Mersin KKTC için her alanda çok önemli bir kent.. Mersinli ve KKTC’li iş insanları ortak yatırım yapabilir” dedi.

Bazı incelemelerde bulunmak üzere Mersin’e gelen KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Mersin Valisi Ali İhsan Su, AKP Mersin milletvekili Hacı Özkan ve beraberindeki heyetle , Mersin Deniz Ticaret Odası’nı ziyaret ederek, Oda Başkanı Cihat Lokmanoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.
Mersin’in KKTC için ayrı bir önemi olduğuna vurgu yapan Başbakan Ersin Tatar, “ Gerek 20 Temmuz Barış Harekatı’nda gerekse sonrasındaki gelişmelerde Mersin çok önemli bir rol üstlenmiştir. KKTC vatandaşları tabi ki başta Anavatanımız Türkiye olmak üzere , Mersinlilere her zaman müteşekkirdir. Mersin limanı bizim her zaman Türkiye ve Dünyayla bağlantı noktamızdır. Mersin Deniz Ticaret Odası da denizyolu ile yapılan ticaretimizde yaşanan sorunların çözümü için her zaman bize yardımcı olmuştur” dedi.

Türkiye’nin Kıbrıs Politikasının artık net olduğunun altını çizen Tatar, “ Ne Anavatan ne de biz Doğu Akdeniz’deki haklarımızdan vazgeçeriz. Bu konuda Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti kararlılığını göstermiştir. Göstermeye de devam edecektir. Buna inanıyoruz” şeklinde konuştu.
Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu ise KKTC’nin Mersin için önemine değinerek, şöyle konuştu;“ KKTC ile ortak yapacak çok işimiz var. Mersin ve Kıbrıs’ta yapılacak yatırımlar konusunda araştırma yapmalıyız. Ayrıca Mersin Limanı KKTC’nin de ihracat ve ithalat kapısıdır. Yaşanan sıkıntılar varsa bunları çözmeliyiz. KKTC’nin ekonomik alanda da güçlenmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu da ancak ticaretle ve yeni yatırımlarla olabilir..”
Ziyarette , Mersin Taşucu SEKA Limanı ’nın özelleştirilmesi ile ilgili çalışmalar da gündeme geldi. Tatar, SEKA Limanı’nın stratejik önemine de dikkat çekerek, bu konuda KKTC’li ve Mersinli iş insanlarının ortak çalışma yapabileceğini söyledi.