Türkçe Ingilizce

4 Okul 4 Projesi ile dezavantajlı bölgelerden seçilen pilot okulların öğrencileri, bocce, atletizm, yüzme ve okçuluk branşlarına yönlendiriliyor.

Zoom

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Mersin Deniz Ticaret Odası ve Mersin Kent Konseyi ile birlikte ortaklaşa olarak yürütülen ‘4 Okul 4 Branş Projesi’ kapsamında, Kanuni Yeşilçimen Ortaokulu, Selçuklar Ortaokulu, Abdullah Günaydın İlkokulu ve Batıkent İlkokulu’ndan toplam 121 öğrenciye, mayo, havlu, terlik, bone ve kırtasiye setlerinin yer aldığı malzemeler dağıtıldı.

Proje ile dezavantajlı bölgelerden seçilen pilot okullardaki öğrencilerin bocce, atletizm, yüzme ve okçuluk branşlarına yönlendirilerek hedefe odaklanma ve centilmence rekabet edebilme becerilerinin kazandırılması, el ayak koordinasyonlarının geliştirmesi, fiziksel gelişimlerine katkıda bulunmakla beraber uyuşturucu ve uyarıcı maddelerden uzak kalmalarının sağlanarak sağlıklı birer birey olmalarına katkıda bulunmak amaçlanıyor.

Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salonda gerçekleştirilen malzeme dağıtım törenine, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Mersin Gençlik Spor İl Müdürü Şaban Güneş, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu, Mersin Deniz Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Halil Delibaş, öğrenciler ve öğretmenleri katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, öğrencilerin küçük yaşlarda sporla tanışmasının, yeteneklerinin genç yaşta keşfedilmesinin önemli olduğunu belirterek projeye paydaş olmaktan mutlu olduğunu söyledi.

“Sizlerin arasından çok önemli sporcuların çıkacak”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel ise “Sporun özellikle böyle erken yaşlarda başlamasını çok anlamlı buluyorum. Sizleri gördükten sonra geriye doğru bizim çocukluğumuza döndüğümde, bizler o yaşlarda tabiri caizse futbol dışında hiçbir branşla tanışmamıştık. Dolayısıyla bugün 121 öğrencimizin atletizm, okçuluk, bocce ve yüzme gibi spor dallarında bu ortak projede birleşmesi gerçekten çok anlamlı. Gelecekte sizlerin arasından çok önemli sporcuların çıkacağını umut ediyorum. Bu projeyi geçtiğimiz yıllarda da yaptığımız için çok önemsiyoruz. Umuyorum ki bu sayıyı daha da artıracağız ve diğer branşlara da bunları önümüzdeki dönemlerde yaygınlaştıracağız ” ifadelerini kullandı.

Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu ise, “Bizim amacımız sizlere birer spor dalını tanıtarak, bu sporu öğrenmenize ve sürdürmenize katkı sağlamak. Bugün bunun için buradayız ve ben sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum” şeklinde konuştu.

submit...
Kapat Basın Açıklama MDTO

Türkiye’nin 15 Temmuz 2016 tarihinde maruz kaldığı hain darbe girişimine karşı birlikte karşı koymuş, devletin ve milletin varlık mücadelesinin içinde yer almış, Türkiye’nin üreticileri, esnafı, çiftçileri, müteşebbisleri ve çalışanlarının temsilcisi olan, HAK-İŞ, MEMUR-SEN, T.KAMU-SEN, TISK, TOBB, TÜRK-İŞ, TESK ve TZOB’a bağlı kurumların yöneticileri Türkiye genelinde eş zamanlı olarak ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Mersin’de Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) düzenlenen basın toplantısına Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Talat Dinçer, Mersin Ticaret Borsası Genel Sekreteri İsmail Sarı, Mersin Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, Memur Sen Mersin İl Başkanı Abdulla Çelik, Kamu Sen Mersin İl Başkanı Nihat Aşçı ile TİSK Mersin İl Temsilcisi Alpaslan Yakar katıldı.