Türkçe Ingilizce

Akdeniz Bölgesi Oda ve Borsaları Ankara’da Bir Araya Geldi

görsel 1

Zoom

Akdeniz Bölgesi’ndeki oda ve borsaların katılımıyla TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirilen istişare toplantısında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ekonomide özellikle son 6 ayda çok önemli düzenlemeler gerçekleştiğine işaret ederek, iş dünyasının bilgilenmesini ve bunlardan faydalanmasını arzu ettiklerini söyledi.

Akdeniz Bölgesi oda ve borsalarının temsilcilerini  bir araya getiren Akdeniz Bölge Toplantısında Türkiye ekonomisinde yaşanan gelişmeler değerlendirildi. 7 Temmuz tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen ve Mersin Deniz Ticaret Odası adına Genel Sekreter Korer Özbenli’nin katıldığı istişare toplantısında Türkiye’de ve bölgede iş dünyasının röntgenini çeken anket çalışmaları ve özellikle son 6 ayda iş dünyası adına hükümetten neler talep edildiği ve nelerin hayata geçirildiğine ilişkin ayrıntılı sunumlar yapıldı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu oda ve borsaların üyeleri için çok önemli çalışmalara imza atıldığını vurgularken, nefes kredisi aracılığıyla üyelere yüzde 9,8 faiz ile finansman sağladıklarını, Kredi Garanti Fonu aracılığıyla kefil olduklarını, ticarette karşılaştıkları engellerin ortadan kaldırılması için çok önemli düzenlemeler yapılmasını sağladıklarını anlattı. Bazı çevrelerin “oda ve borsalar ne iş yapar” diye sorduklarını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, toplantıya katılan temsilclere “İşte bu yapılanları, yaptıklarınızı mutlaka anlatın, duyurun. Üyelerinizin tamamı bunlardan bilgi sahibi olsun, faydalansın” tavsiyesinde bulundu. (TOBB)

submit...
Kapat Basın Açıklama MDTO

Türkiye’nin 15 Temmuz 2016 tarihinde maruz kaldığı hain darbe girişimine karşı birlikte karşı koymuş, devletin ve milletin varlık mücadelesinin içinde yer almış, Türkiye’nin üreticileri, esnafı, çiftçileri, müteşebbisleri ve çalışanlarının temsilcisi olan, HAK-İŞ, MEMUR-SEN, T.KAMU-SEN, TISK, TOBB, TÜRK-İŞ, TESK ve TZOB’a bağlı kurumların yöneticileri Türkiye genelinde eş zamanlı olarak ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Mersin’de Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) düzenlenen basın toplantısına Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Talat Dinçer, Mersin Ticaret Borsası Genel Sekreteri İsmail Sarı, Mersin Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, Memur Sen Mersin İl Başkanı Abdulla Çelik, Kamu Sen Mersin İl Başkanı Nihat Aşçı ile TİSK Mersin İl Temsilcisi Alpaslan Yakar katıldı.