Türkçe Ingilizce

Denizcilik Fakültesi’nin İnşasını MDTO Üstleniyor

HABER RESİM 2

Zoom

Mersin Deniz Ticaret Odası denizcilik eğitimi alanındaki desteklerine devam ediyor. Mersin Üniversitesi Rektörlüğü ile yapılan protokol gereğince Mersin Üniversitesi Denizcilik Fakültesi binası Mersin Deniz Ticaret Odası tarafından inşa edilecek.

Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) denizcilik eğitimi alanındaki desteklerine devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda Mersin Deniz Ticaret Odası Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasının inşasını yapan ve Mersin Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu’na simülatör desteği sağlayan MDTO, MEÜ. Denizcilik Fakültesi’nin inşasını yapmaya hazırlanıyor.

Binanın inşasına ilişkin protokol, bugün (25 Nisan 2017) Mersin Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Çamsarı İle MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu arasında imza altına alındı. İmza törenine MDTO Yönetim Kurulu Üyeleri ile Sekretaryası da katıldı.

İmzalanan protokol gereğince, Denizcilik Fakültesi binası projelendirme ve inşaatı Mersin Deniz Ticaret Odası tarafından yaptırılarak anahtar teslimi şeklinde Mersin Üniversitesi’ne devredilecek. 5600 -7000 metrekare kapalı alana sahip olması planlanan binaya, yapımı tamamlandığında Mersin Deniz Ticaret Odası Denizcilik Fakültesi ismi verilecek.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mersin Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Çamsarı, Üniversite-STK işbirliğini önemsediklerini belirttiği konuşmasında, imzalanan protokol ile bu işbirliğinin güzel bir örneğinin verildiğini söyledi. MDTO’nun bu konuda öncü kurumlardan biri olduğunu kaydeden Çamsarı, diğer kurumların da kendi faaliyet alanlarına göre ilgili fakülteler ile işbirliği içinde olmalarının önemli olduğunu vurguladı.

MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu denizcilik eğitiminin MDTO’nun hassasiyetle üzerinde durduğu konulardan biri olduğunu belirterek, denizcilik sektörünün ihtiyaç duyduğu kalifiye gemi adamlarının yetişmesi ve özellikle Mersin’in denizcilik eğitiminde daha iddialı bir konuma taşınması için eğitim kurumlarını her anlamda desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

submit...
Kapat Basın Açıklama MDTO

Türkiye’nin 15 Temmuz 2016 tarihinde maruz kaldığı hain darbe girişimine karşı birlikte karşı koymuş, devletin ve milletin varlık mücadelesinin içinde yer almış, Türkiye’nin üreticileri, esnafı, çiftçileri, müteşebbisleri ve çalışanlarının temsilcisi olan, HAK-İŞ, MEMUR-SEN, T.KAMU-SEN, TISK, TOBB, TÜRK-İŞ, TESK ve TZOB’a bağlı kurumların yöneticileri Türkiye genelinde eş zamanlı olarak ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Mersin’de Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) düzenlenen basın toplantısına Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Talat Dinçer, Mersin Ticaret Borsası Genel Sekreteri İsmail Sarı, Mersin Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, Memur Sen Mersin İl Başkanı Abdulla Çelik, Kamu Sen Mersin İl Başkanı Nihat Aşçı ile TİSK Mersin İl Temsilcisi Alpaslan Yakar katıldı.