Türkçe Ingilizce

Hakan Öniz ve Ekibi Akdeniz Kıyılarında 4 Yeni Antik Gemi Batığı Keşfetti

Zoom

Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) Genel Sekreter Yardımcısı Kpt. Halil Delibaş ile Proje Danışmanı Ali Yavuz, Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Sualtı Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç.Dr. Hakan Öniz ve ekibi tarafından Silifke kıyılarında yürütülen

MDTO Genel Sekreter Yardımcısı Kpt. Halil Delibaş ile Proje Danışmanı Ali Yavuz, Dana Adası’nda sualtı çalışmaları yürüten ve araştırmaları Mersin Deniz Ticaret Odası tarafından da desteklenen Doç.Dr. Hakan Öniz ve ekibini ziyaret etti. Araştırma yapılan bölgeyi inceleyen ve çalışmaların son durumuna ilişkin bilgi alan Delibaş ve Yavuz, Selçuk-1 gemisini de ziyaret ederek araştırma ekibi ile görüştü

Çalışmaları hakkında bilgi veren Hakan Öniz, Silifke Dana Adası çalışmalarının 4 Temmuz akşamı itibariyle bu yıl için sona erdiğini, ülkemiz üniversitelerinin farklı disiplinlerinden akademisyenlerin katılımıyla yapılan çalışmalarda bu sene de önemli sonuçlara ulaşıldığını söyledi. Öniz, elde ettikleri sonuçlara ilişin bilgileri Kültür Bakanlığı’ndan alınacak izinlerin ardından basınla paylaşacaklarını belirtti.

9 Temmuz tarihinden itibaren Akdeniz kıyılarında arkeolojik sualtı araştırmalarına başladıklarını kaydeden Doç.Dr. Hakan Öniz,, gemilerinin  Silifke Yeşilovacık Limanı’ndan hareketle her gün Silifke-Gülnar kıyılarını taramaya başladığını söyledi. Araştırma ekibi hakkında bilgi veren Öniz “Ekibimizde şu an Kültür Bakanlığı adına Adana Koruma Kurulundan Kenan Beşaltı gözetiminde; Kiev S.Taras Üniversitesi’nden biri Ukrayna UNESCO temsilcisi olmak üzere 3 akademisyen, UNESCO Network temsilcisi ve Polonya Bilimler Akademisi’nden benim 2. danışmanlığını yaptığım 1 doktora öğrencisi, Bochum Üniversitesi’nden 1 doktora öğrencisi ve Varşova Üniversitesi’nden 3 yüksek lisans öğrencisi bulunmakta. Ülkemizden ise Selçuk, 19 Mayıs, Trakya, Hitit ve Pamukkale üniversitelerinden öğretim görevlileri ve öğrenciler yer almaktadır” dedi.

Öniz gelecek haftalarda ekibe ülkemiz üniversitelerinden öğretim üyeleri ve öğrencilerle birlikte, UNESCO Network aracılığıyla İspanya, A.B.D., Portekiz, Mısır ve Arjantin’den de yüksek lisans öğrencilerinin katılacağını söyledi.

4 adet antik gemi batığı keşfettiklerini bildiren Öniz, “Bu batıklar milli envanterimize ilk kez girmiş ve bilim dünyasına kazandırılacak batıklardır” diye konuştu.

submit...
Kapat Basın Açıklama MDTO

Türkiye’nin 15 Temmuz 2016 tarihinde maruz kaldığı hain darbe girişimine karşı birlikte karşı koymuş, devletin ve milletin varlık mücadelesinin içinde yer almış, Türkiye’nin üreticileri, esnafı, çiftçileri, müteşebbisleri ve çalışanlarının temsilcisi olan, HAK-İŞ, MEMUR-SEN, T.KAMU-SEN, TISK, TOBB, TÜRK-İŞ, TESK ve TZOB’a bağlı kurumların yöneticileri Türkiye genelinde eş zamanlı olarak ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Mersin’de Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) düzenlenen basın toplantısına Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Talat Dinçer, Mersin Ticaret Borsası Genel Sekreteri İsmail Sarı, Mersin Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, Memur Sen Mersin İl Başkanı Abdulla Çelik, Kamu Sen Mersin İl Başkanı Nihat Aşçı ile TİSK Mersin İl Temsilcisi Alpaslan Yakar katıldı.