Türkçe Ingilizce

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 43.Yılında 43 Fotoğraf

görsel 4

Zoom

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti eski başkanlarından Kurtar Çakın’ın  Kıbrıs Barış Harekatı’nda çektiği fotoğraflar Mersin Kültür Merkezinde sergilendi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) eski başkanı ve Günaydın Gazetesi Çukurova Bölge Sorumlusu Kurtar Çakın’ın “Kıbrıs Barış Harekatı’nın 43.Yılında 43 Fotoğraf” adlı sergisinin açılışı 20 Temmuz günü Mersin Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Kuzey Kıbrıs Türki Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Başkonsolosluğu ile Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) işbirliğinde, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 43. yılı etkinlikleri  kapsamında düzenlenen serginin açılışına Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, MDTO Yöneticileri, Mücahitler Derneği üyeleri, Muharip Gaziler Derneği Şubesi üyelerinin yanı sıra Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Çakın’ın gazeteci dostları ile çok sayıda davetli katıldı.

Sergide Çakın’ın 1974 yılına ait siyah beyaz fotoğrafları sergilendi. Barış Harekatı’nda Muratağa ve Atlılar köylerinde çektiği katliam fotoğraflarıyla ses getiren ve katliamı dünyaya ilk kez duyuran Kurtar Çakın, Kıbrıs Barış Harekatı’yla ilgili ilk sergisini geçtiğimiz yıllarda Adana’da açmıştı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Konsolosu Ayşe Volkan İnanıroğlu, 1974 yılında adada Günaydın gazetesi adına 45 gün görev yapan ve çektiği fotoğraflarla tarihi bir sorumluluğu yerine getiren Kurtar Çakın’ı harekatın 43.yıl törenlerinde Mersin’de ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. İnanıroğlu, fotoğraflarını Mersinlilerle paylaşan ve izleyenleri 43 yıl öncesine götüren Çakın’a günün anısına bir plaket verdi.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 43. yıl dönümü kutlama etkinliklerinin ardından MDTO’yu ziyaret eden  KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşe Volkan İnanıroğlu, etkinlere desteği nedeniyle MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu’na teşekkür plaketi takdim etti.

submit...
Kapat Basın Açıklama MDTO

Türkiye’nin 15 Temmuz 2016 tarihinde maruz kaldığı hain darbe girişimine karşı birlikte karşı koymuş, devletin ve milletin varlık mücadelesinin içinde yer almış, Türkiye’nin üreticileri, esnafı, çiftçileri, müteşebbisleri ve çalışanlarının temsilcisi olan, HAK-İŞ, MEMUR-SEN, T.KAMU-SEN, TISK, TOBB, TÜRK-İŞ, TESK ve TZOB’a bağlı kurumların yöneticileri Türkiye genelinde eş zamanlı olarak ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Mersin’de Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) düzenlenen basın toplantısına Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Talat Dinçer, Mersin Ticaret Borsası Genel Sekreteri İsmail Sarı, Mersin Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, Memur Sen Mersin İl Başkanı Abdulla Çelik, Kamu Sen Mersin İl Başkanı Nihat Aşçı ile TİSK Mersin İl Temsilcisi Alpaslan Yakar katıldı.