Türkçe Ingilizce

MDTO Heyeti, İTÜ ve Piri Reis Üniversitesi Denizcilik Fakültelerini İnceledi

2017-10-02-PHOTO-00000100

Zoom

Mersin Üniversitesi Rektörü (MEÜ) Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ile Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu arasında imzalanan protokol kapsamında MEÜ Denizcilik Fakültesinin inşasını üstlenen MDTO’da projelendirme çalışmalarına başlandı.

MDTO tarafından yaptırılarak anahtar teslimi Mersin Üniversitesine devredilecek denizcilik fakültesinin yapım sürecine ilişkin detayları görüşmek üzere düzenlenen toplantılarda Türkiye’de ve dünyada öne çıkan denizcilik fakültelerinin ziyaret edilmesi kararı alınmıştı. Bu kapsamda MDTO Denizcilik Fakültesi İnşa Teknik Heyeti, ülkemizin köklü üniversitelerinden İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Türkiye’nin ilk ve tek denizcilik ihtisas üniversitesi olan Piri Reis Üniversitesi denizcilik fakültelerini ziyaret etti.

MDTO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Atahan Çukurova, Genel Sekreter Korer Özbenli, Mersin Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Pakize Özgür ve Mimar Kaya Arıkoğlu’ndan oluşan heyet, gerçekleştirdikleri ziyaretlerde her iki üniversitenin denizcilik fakültelerinin altyapısal özelliklerini ve teknolojik donanımlarını inceleme fırsatı buldu.

Konuya ilişkin değerlendirme yapan MDTO Genel Sekreteri Korer Özbenli, İTÜ ve Piri Reis Üniversitesine gerçekleştirilen ziyaretin, MDTO teknik heyeti açısından faydalı olduğunu söyledi. Özbenli, “Türk denizciliğine kalifiye gemiadamı yetiştiren ve modern donanımlara sahip iki önemli denizcilik fakültesinde incelemelerde bulunduk. Söz konusu ziyaretler, inşa edeceğimiz fakültenin altyapısı, teknik detayları, sınıfları, laboratuvarları, denizde canlı kalma eğitimlerinin verildiği dalga havuzları, salonları ve simülasyon merkezleri konusunda daha sağlıklı değerlendirme yapabilmek amacıyla planlanmıştı. Teknik gezimiz bu açıdan yol gösterici oldu” diye konuştu.

Denizcilik eğitimine çok önem verdiklerini hatırlatan Özbenli, Mersin Üniversitesi Rektörlüğü ile imzalanan protokol gereği MDTO tarafından inşa edilecek denizcilik fakültesinde üst düzey teknoloji kullanılacağını belirtti. “Denizcilik eğitimi alacak öğrencilerin, çağdaş ve donanımlı bir ortamda nitelikli eğitim alması bizim için, sektörümüz için çok önemli. Bunun için MDTO olarak elimizden gelen ne varsa yapıyoruz” diyen Özbenli, kampus içinde inşaat yerinin kesinleştiği, zemin etüdüne başlandığı, bina plan çizimlerinin bu yılın sonuna kadar tamamlanacağı ve Mart 2018’de de binanın temelinin atılabileceği bilgisini verdi.

submit...
Kapat Basın Açıklama MDTO

Türkiye’nin 15 Temmuz 2016 tarihinde maruz kaldığı hain darbe girişimine karşı birlikte karşı koymuş, devletin ve milletin varlık mücadelesinin içinde yer almış, Türkiye’nin üreticileri, esnafı, çiftçileri, müteşebbisleri ve çalışanlarının temsilcisi olan, HAK-İŞ, MEMUR-SEN, T.KAMU-SEN, TISK, TOBB, TÜRK-İŞ, TESK ve TZOB’a bağlı kurumların yöneticileri Türkiye genelinde eş zamanlı olarak ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Mersin’de Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) düzenlenen basın toplantısına Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Talat Dinçer, Mersin Ticaret Borsası Genel Sekreteri İsmail Sarı, Mersin Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, Memur Sen Mersin İl Başkanı Abdulla Çelik, Kamu Sen Mersin İl Başkanı Nihat Aşçı ile TİSK Mersin İl Temsilcisi Alpaslan Yakar katıldı.