Türkçe Ingilizce

MDTO Personeline ŞÖNİM’in Faaliyetleri Anlatıldı

IMG_5015 (1)

Zoom

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü (ŞÖNİM) temsilcileri; Sosyal Hizmetler Uzmanı Gülçin Gök ve Psikolog Selin Tor, Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) personeline ŞÖNİM’in faaliyetlerini anlattı.

Sunumunda 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair  Kanun,  Aile İçi Şiddet ve ŞÖNİM Hizmet Modelleri hakkında bilgi veren Sosyal Hizmetler Uzmanı Gülçin Gök, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı kapsamında konukevleri ve sığınma evlerinde kalan/kalmış olan, çalışma yaşamına katılan kadınlara yönelik olumsuz yargı ve davranışların dönüştürülmesi için İŞKUR, meslek örgütleri, sendika ve özel sektör çalışanlarına eğitim vermeyi hedeflediklerini söyledi.

ŞÖNİM’in şiddet mağduru kişilere yönelik barınma, rehberlik ve danışmanlık, hukuki ve psikolojik destek ve istihdama yönelik rehberlik hizmeti verdiğini söyleyen Gök, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Alo 183 Kadın Hizmetlerine gelen ihbarların ŞÖNİM tarafından değerlendirildiğini ve bunun dışında Alo 183-Çocuk Hizmetleri ve Alo 183- Engelli ve Yaşlı Hizmetleri olmak üzere diğer birimlerce değerlendirilen 2 ihbar hattının daha bulunduğu bilgisini verdi.

Şiddet Gören Kadınların Sağlık Harcamalarında 2.5 Kat, Sağlık Kuruluşlularına Başvuruda 2 Kat Artış

Aile içi şiddet türlerini fiziksel şiddet, sözlü şiddet, psikolojik şiddet, ekonomik şiddet ve cinsel şiddet olmak üzere 5 ayrı başlıkta tanımlayan Psikolog Selin Tor ise sunumda şiddet ve saldırganlığın nedenleri hakkında bilgi verdi. Yapılan bir araştırmaya göre şiddet gören kadınların sağlık harcamalarının 2,5 kat, sağlık kuruluşlarına başvurunun ise 2 kat arttığını belirten Tor, sadece kadın olmaları nedeniyle uğradıkları şiddet sonucunda üreme çağındaki kadınların sağlıklı yaşanacak yıllarının yüzde 5-6’sını kaybettiklerini söyledi.

ŞÖNİM’in Mersin’de Muğdat Cami civarında olduğunu ve 7/24 hizmet verdiğini ifade eden Gülçin Gök ve Selin Tor, söz konusu merkezin bağış ve kadın ve çocukların kullanımına yönelik eşya ve giysileri kabul ettiğini ifade etti.

submit...
Kapat Basın Açıklama MDTO

Türkiye’nin 15 Temmuz 2016 tarihinde maruz kaldığı hain darbe girişimine karşı birlikte karşı koymuş, devletin ve milletin varlık mücadelesinin içinde yer almış, Türkiye’nin üreticileri, esnafı, çiftçileri, müteşebbisleri ve çalışanlarının temsilcisi olan, HAK-İŞ, MEMUR-SEN, T.KAMU-SEN, TISK, TOBB, TÜRK-İŞ, TESK ve TZOB’a bağlı kurumların yöneticileri Türkiye genelinde eş zamanlı olarak ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Mersin’de Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) düzenlenen basın toplantısına Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Talat Dinçer, Mersin Ticaret Borsası Genel Sekreteri İsmail Sarı, Mersin Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, Memur Sen Mersin İl Başkanı Abdulla Çelik, Kamu Sen Mersin İl Başkanı Nihat Aşçı ile TİSK Mersin İl Temsilcisi Alpaslan Yakar katıldı.