Türkçe Ingilizce

Oda ve Borsa Başkanları ile İstişare Toplantısı

cb-i%cc%87stis%cc%a7are-toplantisi

Zoom

Türkiye’deki, oda ve borsaların yönetim kurulu başkanları TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile düzenlenen istişare toplantısına katıldı. Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu’nun da iştirak ettiği toplantıda konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu TOBB camiasının demokrasiye sahip çıktığını belirterek, “Bu ülkeyi, bu milleti daha zengin yapmak için çalışacağız. Şimdi eskisinden daha büyük işler yapmak zorundayız. Daha fazla yatırım, istihdam, ihracat sağlamak zorundayız” ifadelerini kullandı.

İstişare toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, 15 Temmuz günü gerçekleştirilen darbe girişiminin milleti bayraksız, vatansız, devletsiz, bırakma girişimi olduğunu söyledi. Bu oyunun defalarca oynandığını vurgulayan Erdoğan, “Biz bunun bedelini defalarca ödedik. Bu defa da başaramadılar. Şimdi artık kazanımlarımızı koruma değil, daha çok çalışma, üretme, ihraç etme, istihdam etme, dünyayı dolaşma zamanıdır. Daha çok koşacağız. Yaşanan darbe girişimine rağmen ekonomimiz çok sınırlı ve kısa sürede telafi edilen bir dalgalanma dışında yolunda ilerlemeye devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

submit...