Türkçe Ingilizce

Oda ve Borsa Başkanları Başbakan Binali Yıldırım’ı Ziyaret Etti

binali-yiildirim-ziyareti

Zoom

TOBB’ye bağlı oda ve borsaların yönetim kurulu başkanları, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu öncülüğünde Başbakan Binali Yıldırım’ı ziyaret ederek,  görüş alışverişinde bulundu. Çankaya’da gerçekleştirilen ziyarete Mersin Deniz Ticaret Odası adına Yönetim Kurulu Cihat Lokmanoğlu da katıldı.

Başbakanlık’ta düzenlenen istişare toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım da salondaki oda borsa başkanlarına seslenerek, “Sizler üreten, ürettiğini satan, istihdam oluşturan, reel ekonominin temsilcilerisiniz. Yatırım yapıyorsunuz, üretiyorsunuz, ihracat yapıyorsunuz, Türkiye’nin daha kalkınmış ülke olması için risk alıyorsunuz. Akıl teri, alın teri döküyorsunuz. Esnaf ve sanayicilerimizi temsil ediyorsunuz. Türkiye’nin bütün kazanımlarında sizin ve temsil ettiğiniz kesimlerin çok büyük emeği, çok büyük gayreti var, açılan köprülerde, yollarda, inşa edilen hastanelerde, okullarda, yapılan hızlı trenlerde hisseniz var, akıl teriniz, alın teriniz var. Bu emek ve fedakarlığınız için sizlere şahsım adına milletim adına teşekkür ediyorum” dedi.

15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişimine ilişkin görüşlerini paylaşan Yıldırım, “Şehitlerimiz sayesinde milletimin bütün fertleri beraberce yeni bir destan yazdı. Bu gözü dönmüş katiller, darbe sonrası için her şeyi ince ince hesaplamışlar ama bir şeyi unutmuşlar, o da millet. Milli iradeyi, milleti hesaba katmamışlar. Ankara’da, İstanbul’da Cumhurbaşkanımızı nasıl yakalayacaklarını, nasıl öldüreceklerini hesap etmişler ama Türkiye’de istiklal ruhunu asla hesap edememişler” diye konuştu.

submit...
Kapat Basın Açıklama MDTO

Türkiye’nin 15 Temmuz 2016 tarihinde maruz kaldığı hain darbe girişimine karşı birlikte karşı koymuş, devletin ve milletin varlık mücadelesinin içinde yer almış, Türkiye’nin üreticileri, esnafı, çiftçileri, müteşebbisleri ve çalışanlarının temsilcisi olan, HAK-İŞ, MEMUR-SEN, T.KAMU-SEN, TISK, TOBB, TÜRK-İŞ, TESK ve TZOB’a bağlı kurumların yöneticileri Türkiye genelinde eş zamanlı olarak ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Mersin’de Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) düzenlenen basın toplantısına Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Talat Dinçer, Mersin Ticaret Borsası Genel Sekreteri İsmail Sarı, Mersin Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, Memur Sen Mersin İl Başkanı Abdulla Çelik, Kamu Sen Mersin İl Başkanı Nihat Aşçı ile TİSK Mersin İl Temsilcisi Alpaslan Yakar katıldı.