Türkçe Ingilizce

İŞKUR Temsilcisi Özada, İstihdam Teşviklerini Anlattı

İsithdam Seferberliği Toplantı Görseli

Zoom

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Mersin İl Müdürlüğü temsilcileri Mersin Deniz Ticaret Odası’nda toplantı yaptı. Bir süre önce Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan İstihdam seferliğine ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda İŞKUR temsilcisi Serkan Özada tarafından  “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik ve İstihdam Teşvikleri ” konulu bir sunum yapıldı.

Mersin Valisi ve özel sektör temsilcilerinin, ilan edilen istihdam seferberliği kapsamında özel sektörde istihdam edilen eleman sayısının en az yüzde beş fazlası kadar istihdam yapılması konusunda görüş birliğine vardığını hatırlatan Özada sunumunda 09.02.2017 tarih  ve 29974 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 687 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile  getirilen teşvik uygulamaları hakkında bilgi verdi.

4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa eklenen Geçici 17. madde ile sigortalı başına prim indirimi uygulaması getirildiğini belirten Özada, sigortalının aylık prim ödeme gün sayısının 22,22 TL ile çarpılması sonucunda bulunacak tutar kadar yani aylık 666,60 TL prim indirimi yapılacağını ve bu tutarın işsizlik fonundan karşılanacağını anlattı.

Özada, söz konusu teşvikten faydalanabilmek gereken şartları şöyle sıraladı:

• Sigortalı 1/2/2017 tarihinden itibaren ve 31/12/2017 tarihine kadar işe alınmış olmalı
  • Sigortalı, İş-Kur’a kayıtlı işsiz olmalı
  • Sigortalı, işe alındıkları tarihten önceki üç aya ilişkin aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde kayıtlı olmamalı
  • Sigortalı, 2016 yılı Aralık ayına ilişkin prim ve hizmet belgelerinde kayıtlı sigortalı sayısına ilave olarak işe alınmalı
  • İşverenler aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerini yasal süresinde vermeli ve  primleri yasal süresinde ödemeli
  • işverenin kayıt dışı sigortalı çalıştırmaması ve sahte sigortalılık bildiriminin olmaması
  • İşverenin SGK’ya prim, idari para cezası ve bunlara ilişkin gecikme cezası ve gecikme zammı borcu bulunmamalı (Borç bulunması halinde tecil ve taksitlendirme yapılmış olması veya ilgili diğer kanunlarca yapılandırılmış olması)

İşbaşı eğitim programı ile ilgili bilgiler de veren Özada, programın temel amacının mesleki deneyimi veya iş tecrübesi olmayan kişilere mesleki deneyim ve iş tecrübesi kazandırılarak bu kişilerin istihdam edilebilirliklerinin arttırılması olduğunu belirtti. Özada, İşbaşı eğitim programının en az 2 sigortalı çalışanı bulunan ve Kuruma kayıtlı olan tüm işyerlerinde uygulanabileceğini söyledi.

submit...
Kapat Basın Açıklama MDTO

Türkiye’nin 15 Temmuz 2016 tarihinde maruz kaldığı hain darbe girişimine karşı birlikte karşı koymuş, devletin ve milletin varlık mücadelesinin içinde yer almış, Türkiye’nin üreticileri, esnafı, çiftçileri, müteşebbisleri ve çalışanlarının temsilcisi olan, HAK-İŞ, MEMUR-SEN, T.KAMU-SEN, TISK, TOBB, TÜRK-İŞ, TESK ve TZOB’a bağlı kurumların yöneticileri Türkiye genelinde eş zamanlı olarak ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Mersin’de Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) düzenlenen basın toplantısına Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Talat Dinçer, Mersin Ticaret Borsası Genel Sekreteri İsmail Sarı, Mersin Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, Memur Sen Mersin İl Başkanı Abdulla Çelik, Kamu Sen Mersin İl Başkanı Nihat Aşçı ile TİSK Mersin İl Temsilcisi Alpaslan Yakar katıldı.