Türkçe Ingilizce

Şinasi Develi’den Bir Kitap Daha

Anılardan Seçmelerle Mersin2

Zoom

Mersin Deniz Ticaret Odası’nın kent kültürüne katkı sunmak amacıyla desteklediği çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Şinasi Develi tarafından kaleme alınan ve Anılardan Seçmelerle Mersin-2 adıyla yayınlanan kitap okuyucusuyla buluşmaya hazırlanıyor.

Şinasi Develi’nin Mersin Deniz Ticareti dergisinde yer alan makaleleri 2013 yılında kitap haline getirilmiş ve Anılardan Seçmelerle Mersin adıyla yayınlanmıştı. O dönemde yayınlanmayan makaleler, Şinasi Develi’nin sonraki yazıları ile bir araya getirilerek yazarın ikinci kitabı olarak basıldı.

Anılardan Seçmelerle Mersin-2 adlı kitapta ilkinde olduğu gibi Yazar Şinasi Develi’nin gözünden “Eski Mersin” anlatılıyor. Toplam 22 ayrı makalenin yer aldığı kitapta; deniz hamamlarından kıraathanelere, Mersin’de yaşamış ünlü tüccarlardan Atatürk’ün Mersin ziyaretine, kentin işlek caddelerinden kaybettiğimiz tarihi eserlere, içme suyunun ilk kullanımından Latin harflerine geçişe kadar kentin kültürüne ve günlük yaşamına ilişkin kişi, olay ve mekanlar yazarın anılarıyla ve kendine has üslubuyla okuyucuya aktarılıyor.

Kısa süre içinde dağıtımına başlanacak kitaba ilişkin değerlendirmelerini paylaşan MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Mersin Deniz Ticareti dergisine yazdığı yazılara rahatsızlığı nedeniyle nokta koyan ancak rahatsızlığı döneminde bile yeni yazılar kaleme alan Şinasi Develi’nin araştırma ve yazma konusundaki üretkenliği ile herkese örnek olduğunu söyledi. Çalışmaları için Develi’ye teşekkür eden Lokmanoğlu, kentin tarihine ilişkin bir eser daha kazandırmaktan mutlu olduklarını belirtti.

Kitabın Künyesi

Adı                  : Anılardan Seçmelerle Mersin-2

Yazar              : H. Şinasi Develi

ISBN               :978-605-137-6646

Yayın Tarihi   : Şubat 2018

Yayınlayan     : Mersin Deniz Ticaret Odası

submit...
Kapat Basın Açıklama MDTO

Türkiye’nin 15 Temmuz 2016 tarihinde maruz kaldığı hain darbe girişimine karşı birlikte karşı koymuş, devletin ve milletin varlık mücadelesinin içinde yer almış, Türkiye’nin üreticileri, esnafı, çiftçileri, müteşebbisleri ve çalışanlarının temsilcisi olan, HAK-İŞ, MEMUR-SEN, T.KAMU-SEN, TISK, TOBB, TÜRK-İŞ, TESK ve TZOB’a bağlı kurumların yöneticileri Türkiye genelinde eş zamanlı olarak ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Mersin’de Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) düzenlenen basın toplantısına Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Talat Dinçer, Mersin Ticaret Borsası Genel Sekreteri İsmail Sarı, Mersin Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökçel, Memur Sen Mersin İl Başkanı Abdulla Çelik, Kamu Sen Mersin İl Başkanı Nihat Aşçı ile TİSK Mersin İl Temsilcisi Alpaslan Yakar katıldı.