Mersin Üniversitesi ile Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetimi yapımı devam eden Denizcilik Fakültesi inşaatını gezerek incelemelerde bulundu.

Mersin Deniz Ticaret Odası (MDTO) tarafından yapımı üstlenilerek Mersin Üniversitesi’ne hibe edilecek olan Denizcilik Fakültesi, MDTO Meclis Üyelerine tanıtıldı. Etkinlikte bir araya gelen Mersin Üniversitesi ile Mersin Deniz Ticaret Odası yetkilileri, inşaat alanını gezerek incelemelerde bulundu.

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Çamsarı, MDTO Meclis Başkanı Levent Dipçin ve Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen etkinlikte yüklenici firma Aytekin Serol Mühendislik temsilcileri de yer aldı.

Açılışta konuşan MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Oda’nın kuruluşundan itibaren en çok önem verdikleri konulardan birinin eğitim olduğunu belirterek, kente ve üniversiteye böyle bir eser kazandırmanın kendileri açısından bir sorumluluk olduğunu vurguladı.  Denizcilik eğitimini desteklemek üzere daha önce MDTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin şimdi ise Denizcilik Fakültesi’nin inşasını gerçekleştirdiklerini kaydeden Lokmanoğlu, “Projeyi en iyi şekilde tamamlayacağız. Bunun arkasında ben değil, bütün Meclisimiz ve üyelerimiz var. Hepsine teşekkür ediyorum” diye konuştu. Lokmanoğlu, iş birliği ve katkıları nedeniyle MEÜ Rektörü Prof. Dr. Çamsarı’ya da teşekkürlerini iletti.

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Çamsarı ise Üniversite olarak denizcilik alanına büyük önem verdiklerini belirterek, üniversite-kent iş birliğinin somut bir örneği olan Denizcilik Fakültesi inşaatının MDTO tarafından hibe edilecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Denizcilik eğitimi ve fakültesi binası konusunda MDTO ile sık sık görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek “Denizcilik eğitimi konusunda MDTO’dan umduğumuzdan çok daha büyük destek gördük. Bunu her fırsatta, her yerde dile getiriyorum” ifadelerini kullandı.

Fakülte binasının bir ya da 1,5 yıl içinde   tamamlanmasını beklediklerini kaydeden

Rektör Prof. Dr. Çamsarı, toplam 15 bin metrekarelik bir alanda, nitelikli denizcilerin yetişmesi için her türlü imkânın yer alacağı Denizcilik Fakültesi’nin yapımının üstlenilmesi nedeniyle MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu ve MDTO yönetimine şükranlarını sunduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından Denizcilik Fakültesi’nin kaba inşaat yapım işini üstlenen Aytekin Serol Mühendislik Genel Koordinatörü Mehmet Aytekin ile Proje Mimari Kaya Arıkoğlu konuklara projeye ilişkin bilgiler aktardı.