Sirküler: 115/14                                                                                                           15.04.2014

İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin, 11.04.2014 tarih ve 7718 sayılı yazısı.

İlgi yazıda, Eşbaşkanlığı Ekonomi Bakanı Sn. Nihat ZEYBEKÇİ tarafından deruhte edilen, “Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti Karma Ekonomik Komitesi” 17. Dönem toplantısının, Sn. Cumhurbaşkanımızın 13-22 Mayıs 2014 tarihlerinde gerçekleştirilmesi öngörülen ÇHC ziyareti vesilesiyle Pekin’de gerçekleştirilebileceğinin değerlendirileceği ifade edilmektedir.

Bu kapsamda; anılan KEK toplantısına yönelik olarak Ekonomi Bakanlığınca yapılacak hazırlık çalışmalarında yararlanılmak üzere; iki ülke arasında ilişkiler, KEK 16. Dönem toplantısı sonucunda imzalanan Mutabakat Zaptında yer alan hususlara ilişkin varsa kaydedilen gelişmeler, mezkur KEK toplantısı sırasında gündeme getirilmesinde yarar görülen konular ve anılan toplantı sonucunda imzalanması öngörülen Mutabakat Zabtında yer alması talep edilen hususlar (İngilizce ve Türkçe olarak) hakkında bilgi notlarına ihtiyaç duyulduğu ifade edilmektedir. Mutabakat Zaptına TOBB web sitesi (www.tobb.org.tr) sağ panelinde “Hizmetler” başlığı altındaki “Uluslararası İş İmkanları/Diğer Duyurular” bölümünden ulaşılabilmektedir.

Üyelerimizin, belirtilen konular ile ilgili görüş ve önerilerini 17 Nisan Perşembe gününe kadar Odamıza iletmelerini rica ederiz.