Sirküler: 121/18                                                                                                                                               08.05.2018

ACİL VE ÖNEMLİDİR

Konu: Üyelerimiz Tarafından Odamıza Mükerrer Yapılan ve iadesi talep edilen Ödemeleri Hk.

Son dönemlerde, üyelerimiz tarafından Odamıza banka aracılığı ile gönderilen Gemi Ücretleri ve Navlun Oda Payı ödemelerinde, sıklıkla mükerrer ödemeler yapılmakta olduğu ve akabinde iadesinin istenildiği, gözlemlenmektedir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından uygulamaya konulan, Kamu kurumu niteliğindeki Odamızın da 2018 yılı başından bu yana entegre olduğu yeni Dijital Üye ve Muhasebe Bilgi Sistemi gereği, üyelerimiz tarafından Odamız hesabına mükerrer yapılan ödemelerin iadesi 2018 yılı itibarı ile mümkün olamamaktadır. Bu şekilde mükerrer yatan ücretler veya yapılan fazla ödemeler, üyelerimizin cari hesaplarına intikal ettirilerek, bir sonraki ödemelerine mahsup edilebilecektir.

Üyelerimizin mağduriyet yaşamamalarını teminen, Gemi Ücretleri ve Navlun Oda Payı ödemelerinde mükerrer ödeme yapılmaması hususunda personelinizin daha dikkatli olması hususunda uyarılmasını önemle rica ederiz.