Sirküler: 215/17                                                                                                      30.06.2017

1 Temmuz 1926 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kendi kara sularında bağımsızlığını ve hakimiyetini ilan ettiği bir ulusal gurur günüdür. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş savaşı mücadelesinin en önemli kazanımlarından biri olan kabotaj hakkı, Türk milletinin bağımsızlığı için büyük bir adım olduğu kadar; denizciliğimizin ve deniz ticaretimizin gelişmesinde de önemli kilometre taşlarından biri olmuştur. Çaka Beylerin, Piri Reislerin, Barbaros Hayrettinlerin, Oruç Reislerin başarı öyküleri ile oluşturulmuş, tarihi şan ve şerefle dolu Türk denizciliği, esaret yıllarında aldığı ağır darbelere rağmen, Cumhuriyetimizin kuruluşunun ardından kabotaj hakkının kullanılmaya başlaması ile birlikte adeta yeniden oluşturulmuş, denizciliğimizi geleceğe taşımaya yönelik ciddi adımlar atılmıştır.

Mersin Deniz Ticaret Odası, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından gösterilen hedefe ulaşabilmek ve  Doğu Akdeniz’in önemli liman kentlerinden biri olan Mersin’de deniz sevgisi ve bilincini oluşturabilmek için çalışmalarını dün olduğu gibi bugün de sürdürmektedir. Denizle barışık nesillerin denizciliğimizi daha ileri noktalara taşıyacağı bilinci ve Türkiye’nin geleceğinin denizlerde olduğuna inancımızla, Denizcilik ve Kabotaj Bayramınızı kutluyorum.

M. Cihat LOKMANOĞLU