Sirküler: 231/18                                                                                                                                     21.09.2018

Konu: İran Mahan Havayolları Hk.

İlgi    : Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin 06.09.2018 tarih ve 13154 sayılı yazısı.

İlgi yazı ile; ABD Büyükelçiliğinin notasına atfen İran’ın Mahan Havayolları’na destekleri dolayıısıyla yaptırım listesine alınan kişi ve kuruluşların sayısının arttırıldığı, ABD tek taraflı yaptırımlarına tabi İran’ın Mahan Air Havayolları ile ilişkilerinden ötürü yer alan bir Türk vatandaşı ve ülkemizde kain dört şirkete ilaveten Mahar Air için satış acentesi olarak çalışan bir firmanın da bu kapsamda uyarıldığı belirtilerek, ABD’nin yaptırımlarını sınır aşar nitelikle uyguladığından cihetle, yaptırım altına alınacak kişi ve kuruluşlarla iş akdine girecek firma ve kuruluşların da dolaylı olarak yaptırım etkilenme olasılığının olduğu bildirilmektedir.

İlgi yazıda belirtilen kişi ve kuruluşlarla ilgili bilgiler Odamızda mevcut olup, konuyla ilgilenen üyelerimiz, talepleri halinde  ilgi yazıyı Odamızdan temin edebileceklerdir.