Sirküler: 268/18                                                                                                                                           01.11.2018

ÖNEMLİ VE SÜRELİDİR

Konu:  Taşıma İşleri Organizatörleri Yönetmeliği ( Freight Forwarder) İstişare Toplantısı Hk.

İlgi : (a) 06.07.2018 tarih ve 30470 saylı Resmi Gazete’de yayımlanan Taşıma İşleri Organizatörleri Yönetmeliği,

(b) 12.10.2018 tarih ve 241/18 sayılı sirkülerimiz.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca  ilgi(a) ile yayımlanan “Taşıma İşleri Organizatörleri (Freight Forwarder) Yönetmeliği”nin   01 Ocak 2019 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği ve   bu işle iştigal eden üyelerimizin yeni yönetmeliği inceleyerek yönetmelik şartlarına kendilerini hazırlamaları gerektiği  İlgi(b) sirkülerimiz ile duyurulmuştur.

Yürürlüğe girecek olan söz konusu yeni Yönetmelikle ilgili olarak getirilen;  asgari sermaye şartı(300.000 TL.) , yetki belgesi ücreti(150.000 TL.) , sigorta şartları, mesleki yeterlilik şartları , denetim şartları, eğitim şartları, cezai şartlar gibi konuların yer aldığı ilgi (a)  Yönetmeliği görüşmek üzere ,  6 Kasım 2018 Salı günü 14:00’da Odamızda ;  sorun, görüş, öneri,vb. konuların değerlendirileceği  bir istişare toplantısının düzenlenmesi planlanmıştır.

Taşıma İşleri Organizatörlüğü(Freight Forwarder)  ile iştigal eden üyemiz firma temsilcilerinin, 6 Kasım 2018 Salı günü 14.00’da Odamızda yapılacak söz konusu toplantıya  hazırlıklı olarak katılımının sağlanmasını önemle rica ederiz.