Sirküler: 307/18                                                                                                                                     05.12.2018

Konu : Odamızda Düzenlenecek Olan Amatör Denizci Eğitimi ve Sınavı Hk.

İlgi      : (a) T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Mersin Liman Başkanlığının 12.11.2018 tarih ve E.2959 sayılı yazısı.

(b) T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Mersin Liman Başkanlığının 14.11.2018 tarih ve E.2987 sayılı yazısı.

(c) 15.11.2018 tarih ve 275/18 sayılı sirkülerimiz.

İlgi sirkülerimiz ile; T.C. vatandaşlarına denizcilik kültürünü aşılamak, verilecek kısa denizcilik eğitimi sonrasında Amatör Denizci Belgesi düzenlemek, denizci millet denizci ülke hedefine ulaşmak amacıyla amatör denizcilik konusunda temel eğitim programı kapsamında “Özel Teknelerin Donatımı ve Kullanacak Kişiler Hakkında Yönetmelik” hükümleri uyarınca Denizcilik İdaresi tarafından halen elektronik ortamda verilen Uzaktan Eğitim Programı Amatör Denizci Eğitim Sistemi ve GASM Online Sınavları haricinde Mersin Liman Başkanlığı tarafından da aynı gün hızlandırılmış olarak Amatör Denizci Eğitimi ve Sınavlarının düzenleneceği duyurulmuştu.

Mersin Liman Başkanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde, Odamız ev sahipliğinde, Mersin Liman Başkanlığı yetkililerinin de katılımıyla Amatör Denizci Eğitimi ve Sınavının düzenlenmesi planlanmış, söz konusu eğitim ve sınavın 17 Aralık 2018 Pazartesi günü saat 14:00’da Odamız Hizmet Binası Konferans Salonundagerçekleştirilmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir.

Mersin Liman Başkanlığı ile yapılan koordinasyon kapsamında,17 Aralık 2018 Pazartesi günü 14.00’da düzenlenecek olan Amatör Denizci Eğitimi ve Sınavına (eğitim ve sınav aynı gün düzenlenecektir) katılmak isteyen kişilerin bilgilerinin (EK-3 ADB Yazılı Sınav Listesi ile, Adı soyadı, TC Kimlik No ,Doğum tarihi ve imza) üyemiz firmalarca toplu olarak 13 Aralık 2018 Perşembe günü mesai bitimine kadar Odamıza gönderilmesi ile, sınava katılımları uygun görülecek olan adayların sınav günü(17 Aralık 2018)  Ek-1’de sunulan başvuru dilekçesi ve Ek-2’de sunulan evraklarla birlikte eğitim ve sınav için Odamızda bulunmaları  gerekmektedir.

Amatör Denizci Eğitimi ve Sınavına fazla talep olması halinde ikinci bir eğitim ve sınav programı da  düzenlenebilecektir. Ayrıca, sınav konusu bilgileri içeren Amatör Denizci Eğitim Dokümanı ilgililerin inceleyebilmesi maksadıyla Ek-4’de sunulmuştur.

Eğitim salonumuzun  kapasitesi kısıtlı olduğundan, Odamızdan eğitim ve sınav listesine dahil olunduğunun teyidi alındıktan sonra  ADB Harcı ödemesi yapılması gerekmektedir.

Eğitim ve sınavla ilgili daha detaylı bilgi almak isteyen kişilerin, Genel Sekreter Yardımcısı Halil DELİBAŞ(T:0324-3277000, hdelibas@mdto.org) ve Yazı İşleri ve Üye Sicil Memuru Eda KARA (T:0324-3277000/136, edakara@mdto.org) ile irtibata geçmesi gerekmektedir.

Bilgilerinize rica ederiz.

Halil DELİBAŞ