Sirküler: 414/17                                                                                                                                             26.12.2017

ACİL VE ÖNEMLİDİR

İlgi :  08.12.2017 tarih ve 401/17 sayılı sirkülerimiz.

Mersin Liman Mülki İdare Amirliğinden yapılan açıklama doğrultusunda, 2018 yılı Mersin Limanı (MIP) Giriş Kartları ile ilgili olarak daimi ve günübirlik kart müracaatı uygulamaları İlgi sirkülerimizle duyurulmuş; Acente Sahibi ve acente yetki belgesi olan personel daimi kart, üyemiz diğer firmalar ise günü birlik giriş kartı ile limana girebilecekleri açıklanmıştı.

Diğer faaliyet alanlarında hizmet veren üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda, Mersin Liman Mülki İdare Amiri ile bir toplantı yapılmış olup, İlgili toplantıda;

Limanda Acentelik faaliyeti dışında da iş yapan üyelerimizin (kumanyacı, tamir-bakım, bunker, surveyor, gözetim, lashing …vb. ); temsil ve ilzam yetkisi olan 1 (bir)  yetkilisine daimi giriş kartı verilmesi Liman Mülki idare Amirliğince uygun görülmüştür. Bu kapsamda belirlenecek temsilcinin kimlik bilgilerinin Liman Mülki İdare Amirliği’ne bildirilmesini teminen  29.12.2017 tarihine kadar Odamıza bildirilmesi gerekmektedir.

Ayrıca, Liman Mülki İdare Amirliği, günü birlik girişlerle ilgili herhangi bir gecikme olmaması için gerekli tedbirlerin alındığı, günü birlik giriş kartı talep edilen şahısların isimleriyle gerekli bilginin kart büroya ilgili şirket tarafından bir dilekçe ekinde liste halinde bildirilmesi durumunda, gerekli incelemenin yapılacağı, günübirlik girişleri uygun görülen personel için firma adına akredite listesi oluşturulacağı ve yüz tanıma (QR Kod) Sistemine dahil edilerek, sadece mesai saatlerinde değil, günün her saatinde, haftasonu da dahil olmak üzere, yüz tanıma sisteminden geçerek Liman A Kapısında beklemeden giriş yapılabileceği öğrenilmiştir.

Bilgilerinizi ve acentelik faaliyetleri dışında hizmet veren üyelerimizin temsilcilerine ait bilgilerin 29.12.2017 tarihine kadar Odamıza bildirilmesini önemle rica ederiz.