Sirküler: 419/17                                                                                                                                                                     29.12.2017

Konu: ABD’nin İran’a Tek Taraflı Yaptırımları Hk.

İlgi    : T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğünün 06.12.2017 tarih ve E.95137 sayılı yazısı.

İlgi yazı ile; Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığında 20 Kasım 2017 tarihinde İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücünün istikrarsızlık yaratıcı faaliyetlerine destek olmak amacıyla sahte para bastırdığı gerekçesiyle, 6 gerçek ve tüzel kişiye yönelik yaptırım kararı aldığı belirtilerek, ABD’nin tek taraflı kabul ettiği yaptırım karar ve uygulamaları sınırı aşan şekilde uygulandığı ve yaptırım altına alınacak kişi ve kuruluşlarla iş akdine girecek firma ve kuruluşların dolaylı olarak yaptırımlardan etkilenme ihtimali sebebiyle bilgi olunmasında fayda görüldüğü hususu iletilmektedir.

Yukarıda bahsi geçen firmalarla ilgili bilgiler Odamızda mevcut olup, İranlı kişi ve firmalarla iş yapan üyelerimiz, ilgi yazıyı   Odamızdan temin edebileceklerdir.

Bilgilerinize rica ederiz.