Sirküler: 153/17                                                                                                                                          14.04.2017

SÜRELİDİR

Konu: Çin Halk Cumhuriyeti Kuşak ve Yol Forumu Kapsamında Görüş Talebi Hk.

İlgi    : Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin 11.04.2017 tarih ve 6072 sayılı yazısı.

İlgi yazı ile; 14-15 Mayıs 2017 tarihlerinde Pekin’de düzenlenecek olan “Uluslararası İşbirliği için Kuşak ve Yol Forumu” isimli Devlet ve Hükümet Başkanları zirvesine Ekonomi Bakanımız Sn. Nihat ZEYBEKÇİ’nin katılacağı, söz konusu zirvede yatırımlar ve ticaretin kolaylaştırılması, politikaların eşgüdümü, altyapı geliiştirme, kültürel ve sosyal bilgi alışverişi ve düşünce kuruluşları arasında iletişim başlıklı oturumların düzenlenmesinin planlandığı ve anılan oturumlarda ticaret, yatırım, tarım, ulaştırma, enerji ve turizm başta olmak üzere pek çok alanda görüş alışverişinde bulunulacağı belirtilerek, söz konusu ziyaret kapsamında gündeme getirilmesinde yarar görülen öneriler hakkında bilgi notu talep edilmektedir.

Yukarıda bahsedilen hususlar doğrultusunda hazırlanacak görüş ve önerilerinizin 18 Nisan 2017 Salı günü mesai bitimine kadar Odamıza (mersindto@mdto.org) gönderilmesini rica ederiz.