Sirküler:  191/16                                                                                                       11.07.2016

Konu  : Mısır Üretici Kayıt Sistemi Hk.

İlgi      : Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin 24.06.2016 tarih ve 12568 sayılı yazısı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden alınan ilgi yazıda; Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanlığının Mısır’a ihracat yapan ülke firmaların Mısır İhracat ve İthalat Kontrol İdaresi bünyesinde oluşturulan bir kayıt sistemine kayıt olma zorunluluğuna dair uygulamasının 16.03.2016 tarihinde başladığı belirtilerek, uygulamanın başladığı tarihten itibaren Odamız üyesi firmaların konuyla ilgili yaşadıkları sorunların Birliğe iletilmesi istenilmektedir.

Bu kapsamda, Mısır Üretici Kayıt Sistemi ile ilgili yaşanan sorunların ek forma işlenerek en geç 12 Temmuz 2016 Salı günü mesai bitimine kadar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine iletilmek üzere Odamıza (mersindto@mdto.org, 0324-3295230) gönderilmesini rica ederiz.

Eki      : Sorun Tablosu Formu (1 Sayfa)