Sirküler: 108/14                                                                                                           09.04.2014

Konu  : Cezayir Deniz Taşımacılığı Konusunda Yaşanan Sıkıntılar Hk.

İlgi      : T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğünün 19.03.2014 tarih ve 383 sayılı yazısı.

T.C. Ulaştırma Denizcilik Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğünden alınan ilgi yazıda; Cezayir yakınlarındaki Mostaganem limanına yükünü boşaltmak üzere yanaşan gemilerin 10 gündür açıkta sıra beklediklerinin öğrenildiği, Cezayir’e gelen gemilerin liman hizmetlerinin yavaşlığı ve zaman zaman yerel acentalarla meydana gelen anlaşmazlık dolayısıyla öngörülenden daha uzun süre açıkta beklemek zorunda kalabildikleri iletilmekte olup açık denizlerde taşımacılık yapmak üzere yola çıkan gemilerimizin hava ve deniz koşullarının yanında limanlarda ortaya çıkabilecek zorluklar konusunda tedbirli olmaları gerektiği belirtilmektedir.

Bununla birlikte ilgi yazıda; Cezayir’e taşımacılık yapan gemi acentalarının; yukarıda bahsedilen söz konusu aksaklıklar nedeniyle kumanya, içeçek ve personelin diğer ihtiyaçları konusunda da dikkatli olmaları gerektiği iletilmektedir.

Bilgilerinizi rica ederiz.