Sirküler: 122/16                                                                                                              18.04.2016

İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin, 14.04.2016 tarih ve 7614 Sayılı yazısı.

İlgi yazıda, Ekonomi Bakanlığı’nın yazısına istinaden, ülkemiz ile Pakistan arasında bir serbest ticaret alanı kurulmasına yönelik Çerçeve Anlaşmanın 22 Mart 2016 tarihinde İslamabad’da imzalandığı belirtilmektedir. Bu kapsamda, ikinci tur Serbest Ticaret Anlaşması (STA) müzakerelerin 27-28 Nisan 2016 tarihlerinde İslamabad’da düzenlenmesi ve söz konusu STA müzakerelerinde “hizmet ticareti” bölümünün de görüşülmesinin öngörüldüğü bildirilmektedir.

Söz konusu müzakerelere esas oluşturmak üzere “Pakistan-Analiz Amaçlı Veri Talebi” başlıklı belgede yer alan hususlara ilişkin mümkün olan bilgilerin Ekonomi Bakanlığına iletilmesi talep edilmektedir.

Söz konusu belge Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin web sitesi (www.tobb.org.tr) “Hizmetler/uluslararası İş imkânları- Ülke Duyuruları – Pakistan” bölümünde yer almaktadır.

Belgedeki hususlardan ilgili bölümlere yönelik ve müzakereler çerçevesinde ele alınması önemli olduğu düşünülen konulara ilişkin görüşlerinizin en geç 19 Nisan 2016 Perşembe günü mesai bitimine kadar Odamıza,  (E-Posta: mersindto@mdto.org; Faks:0.324.3295230) gönderilmesini rica ederiz.