‘ Çarçur Etme Gargur Ye’ projesinin kapanış toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Küresel Çevre Fonu’nun (GEF) desteğiyle hayata geçirilen proje, Slow Fish Mersin Platformu, Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası ve Erdemli Su Ürünleri Kooperatifi iş birliğinde yürütülmüştü.
MDTO Yönetimi ve Genç Denizciler Kurulu’nun yanı sıra Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Başkanlığı, Mersin Liman Başkanlığı, Mersin Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi, ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü, Meteoroloji İl Müdürlüğü, Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen kapanış toplantısı, MDTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşti.
Toplantının açılış konuşması MDTO Genel Sekreteri Kpt. Mesut Öztürk tarafından yapıldı. Öztürk, ‘Çarçur Etme Gargur Ye’ projesinin Oda’nın denizel kaynakların sürdürülebilirliğini destekleme ve çevreye duyarlı projelere öncelik verme prensibinin bir sonucu olduğunu söyledi.
Proje Sorumlusu Kerem Gülerer tarafından proje kapsamında yapılan çalışmalara ilişkin bilgilerin verildiği etkinlikte Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ayas ile ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü’nden Merve Kurt da Akdeniz’deki değişimin etkisiyle denizlerimize gelen yeni türlere ilişkin sunumlar yaptılar, katılımcıların sorularını yanıtladılar.
Toplantının sonunda, proje kapsamında geliştirdiği özel ‘Gargur Tantuni’ tarifi büyük beğeni toplayan Yasin Şef’e Odamız Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Atahan Çukurova tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.
Programın sonunda MDTO MTAL öğrencilerine projenin çıktısı olarak geliştirilen gargur tantuni ikram edildi.