İSKELEDEN  MODERN LİMANIN İNŞASINA MERSİN LİMANI

İSKELEDEN  MODERN LİMANIN İNŞASINA MERSİN LİMANI

Mersin Üniversitesi  Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Öğretim Elemanı İbrahim Halil Aytar’ın Mersin Limanı’nı konu alan doktora tezi Mersin Deniz Ticaret Odası tarafından kitap haline getirildi.

“İskeleden  Modern Limanın İnşasına Mersin Limanı” isimli eserde bir liman kenti olarak Mersin,  19. yüzyılın ilk çeyreğinden mevcut limanın temelinin atıldığı 1954 yılına kadar iç ve dış gelişmelerin ışığında detaylı olarak inceleniyor.  Bu süreçte gerçekleşen tarihi olaylar, kentteki nüfus hareketleri, iskeleler, inşa edilen kamu binaları, modern limanın kurulması için yapılan teşebbüsler ve mevcut limanın inşası aşamaları, Başbakanlık Osmanlı ve Cumhuriyet arşivleri, Tarsus Şeriye Sicilleri, Salnameler başta olmak üzere pek çok önemli kaynağa dayandırılarak kapsamlı olarak ele alınıyor.

KİTABIN KÜNYESİ

Adı                  : İskeleden Modern Limanın İnşasına Mersin Limanı