SAYIN ÜYEMİZ,
Konu : 12 Eylül-03 Ekim 2024 Tarihleri Toplu Duyuru Listesi.
Odamızca; 12 Eylül-03 Ekim 2024 tarihleri arasında muhtelif kurumlar tarafından gönderilen duyurular, aşağıda listelenmiştir. Yazı içeriğinde belirtilen konularla ilgilenen üyelerimiz, paylaşılan linkler üzerinden ilgili yazılara ulaşabilirler.
Fuar ve Etkinlikler
- 8-11 Ekim 2024 tarihleri arasında ASEAN Dönem Başkanı Laos’un başkenti Viyentiyan’da Laos Ulusal Ticaret ve Sanayi Odası (LUTSO) ev sahipliğinde “ASEAN İş ve Yatırım Zirvesi” düzenlenecek olup, söz konusu etkinlik hakkında detaylı bilgiye https://mdto.org.tr/asean-is-ve-yatirim-zirvesi/ adresinden ulaşılabilmektedir.
- 10 Ekim 2024 Perşembe günü Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai Ticaret Odası tarafından, İstanbul Four Seasons Otel’de, 10.00-17.00 saatleri arasında, Türkiye ile İş Yapma temalı İş Forumu düzenlenecektir.
Katılım ücretsiz olan söz konusu etkinliğe kayıt için son tarih olan 04 Ekim 2024’e kadar https://forms.clickup.com/5738471/f/5f3z7-27752/7DVRVMPEFV96NWSBZ8 adresinden kayıt yapılabilmekte olup, forumun açılış bölümünün ardından katılımcı firmalara ikili iş görüşmeleri programı olacaktır.
İkili görüşmeler programı için Pınar Soydinç (+90 507 9252324; operasyon@karibu.com.tr) ile irtibata geçilebilmekte olup, ikili görüşmelere katılacak Dubaili firmalara https://newhorizonsroadshowdubai.com/istanbul/ adresinden ulaşılabilmektedir.
- 20 Ekim 2024 tarihinde Umman Fuar ve Konferans merkezinde “Yatırımın Yeni Adresi Mavi Ekonomi” temalı 5. Duqm Forumu’nun düzenlenecek olup, Forum’a Mavi Ekonomi alanında uzman ile bu alana yatırım yapmayı planlayan Türk iş insanları davet edilmektedir.
Söz konusu organizasyona dair internet sitesi ve iletişim bilgileri aşağıda olduğu gibidir;
Web adresi : https://duqmforum.om, E-posta : info@duqmforum.com, Tel : +968 99865242-92781888
- 7-9 Kasım 2024 tarihlerinde Türk Devletleri Teşkilatı tarafından Ticaret Bakanlığı himayelerinde, İstanbul Fuar Merkezinde “Türk Ticaret Fuarı” düzenlenecektir.
Söz konusu fuar, Türk Devletleri (Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye, Özbekistan, Macaristan, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) arasında ticaret, sanayi, yatırımlar, teknoloji ve hizmetlerin geliştirilmesini ve bu hizmetlerin dünyanın diğer bölgelerine pazarlanmasının kolaylaştırılmasını amaçlamakta olup, 20’den fazla alanda ürün grupları ve yeni teknolojileri sergilemeyi hedeflemektedir.
Fuara ilişkin detaylı bilgilere https://www.turkictradefair.com.tr/ adresinden ulaşılabilmektedir.
- 7-10 Ocak 2025 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nin Las Vegas şehrinde düzenlenecek olan “Consumer Electronics Show – CES 2025 Fuarı”na yönelik detaylı bilgiye, https://mdto.org.tr/consumer-electronics-show-ces-2025-fuari/ adresinden ulaşılabilmektedir.
- 20-23 Ocak 2025tarihlerinde Las Vegas’ta dünyanın en büyük inşaat fuarlarından biri olan “World of Concrete Fuarı” gerçekleştirilecek olup, fuar kapsamında ABD Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarlığı tarafından, Türk iş insanlarından oluşan bir heyet organize edilmektedir.
Heyete katılmak isteyen firmaların son kayıt tarihi olan 20 Ekim 2024’e kadar https://forms.office.com/g/40U0YF28Fj?origin=lprLink adresinde yer alan formu doldurmaları gerekmektedir.
Fuar ile ilgili ayrıntılı bilgiye https://www.worldofconcrete.com/en/home.html adresinden ulaşılabilmektedir.
- 3-6 Mart 2025 tarihleri arasında Barselona şehrinde düzenlenecek olan “MWC Barcelona 2025 Fuarı”na yönelik detaylı bilgiye, https://mdto.org.tr/mwc-barcelona-2025-fuari/ adresinden ulaşılabilmektedir.
- 29 Nisan-01 Mayıs 2025 tarihlerinde Kanada’nın Toronto şehrinde düzenlenecek “SIAL Canada 2025 Fuarı”na yönelik detaylı bilgiye, https://mdto.org.tr/sial-canada-2025-fuari/ adresinden ulaşılabilmektedir.
İhale Duyuruları
- Morityus’ta açılan mal ve hizmet alımına dair ihale ilanlarına ilişkin belgelere https://mdto.org.tr/morityus-ihale-ilanlari-duyurusu/ adresinden ulaşılabilmektedir.
AR-GE ve İş Geliştirme
- KOSGEB tarafından 2019 yılından itibaren kamu kurumlarıyla yapılan veri paylaşım protokolleri kapsamında hazırlanarak işletmelere sunulan İşletme Değerlendirme Raporu (İDR)’nun güvenli paylaşımı için Findeks Platformu üzerinden başvurular alınmakta olup, işletmelerin bu platforma üye olmaları (ücretsiz) gerekmektedir.
Rapor hakkında daha fazla bilgi almak ve örnek rapor incelemek isteyenler, www.findeks.com adresinden gerekli bilgilere ulaşabilmektedir.
Ekonomik Raporlar
- 23-27 Eylül 2024 dönemine ait TOBB Haftalık Ekonomi Bülteni’ne https://mdto.org.tr/23-27-eylul-2024-tobb-haftalik-ekonomi-bulteni/ adresinden ulaşılabilmektedir.
- 19-25 Eylül 2024 tarihleri arasında Ekonomiye Dair Düzenlemelerin yer aldığı bültene, https://mdto.org.tr/19-25-eylul-ekonomiye-dair-one-cikan-duzenlemeler-bulteni/ adresinden ulaşılabilmektedir.
- 26 Eylül-02 Ekim 2024tarihleri arasında Ekonomiye Dair Düzenlemelerin yer aldığı bültene, https://mdto.org.tr/26-eylul-02-ekim-ekonomiye-dair-one-cikan-duzenlemeler-bulteni/ adresinden ulaşılabilmektedir.
Bilgilerinizi rica ederiz.
Gülşen AKYILDIZ
Genel Sekreter V.