“İtalya’nın Rimini kentindeki Erasmus+ staj programına katılmaya hazırlanan MDTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri (MDTO MTAL), yolculukları öncesinde Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu’na teşekkürlerini iletmek üzere Oda’yı ziyaret ett i
Okul Müdürü Hüseyin İlhan Nacaroğlu ve Gemi Yönetimi Öğretmeni Mesut Önsesveren’in de yer aldığı ziyarette öğrenciler, MDTO Yönetimine staj programının içeriği hakkında bilgi verdi.
Ankara Üniversitesi Deniz Hukuku Ulusal Araştırma Merkezi (DEHUKAM) koordinatörlüğünde yürütülen Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenci Hareketliliği projesi, toplam 7 öğrenci ve bir refakatçi öğretmenin katılımıyla gerçekleştirilecek. Proje kapsamında altı öğrenci yaklaşık üç hafta, bir öğrenci ise üç ay boyunca İtalya’da staj yaparak mesleki bilgi ve becerilerini geliştirecek.
Öğrenciler, hareketlilik süresince marina işletmeciliği, gemi bakım-onarım faaliyetleri gibi konularda saha gözlemleri yapacak, tersane alanlarını ziyaret edecek ve denizcilik kültürünü yansıtan müze ve sergi alanlarında incelemelerde bulunacaklar.
MDTO’dan Eğitime Kesintisiz Destek
MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, hamisi oldukları lisenin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek, okula ve öğrencilere desteklerinin süreceğini ifade etti. Öğrencilere başarılar dileyen Lokmanoğlu, bu tür uluslararası deneyimlerin mesleki gelişim için önemini vurguladı.
Okul Müdürü Hüseyin İlhan Nacaroğlu ise lisenin yüzde 100 doluluk oranıyla eğitimine devam ettiğini ve sağladığı sosyal ve kültürel avantajlarla tercih edilir bir okul haline geldiğini belirtti.
Eğitimde Yerel İş Birliği Güçleniyor MDTO MTAL Heyeti, MDTO ziyaretinin ardından Mersin Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’ni de ziyaret etti. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nur Jale Ece ile yapılan görüşmede, lise öğrencilerinin belirli gruplar halinde Fakülteyi gezmeleri ve üniversitenin imkanlarından faydalanmaları yönünde iş birliği kararı alındı. Bu adımın, Mersin’deki denizcilik eğitiminin kalitesini artırmaya yönelik önemli bir girişim olduğu kaydedildi.


















