SÜRELİDİR
SAYIN ÜYEMİZ,
Konu : Çarçur Etme Gargur Ye Projesi Bilgilendirme Toplantısına Katılım Hk.
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Küresel Çevre Fonu (GEF)’nun Küçük Destek Programı (SGP) eşfinansmanıyla Mersin Deniz Ticaret Odası’nın koordinasyonunda, Slow Fish Mersin – Save the Mediterranean Topluluğu’nun ortaklığında; Mersin Üniversitesi, Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası ile S.S. Erdemli Su Ürünleri Kooperatifi’nin desteğiyle “Çarçur Etme Gargur Ye Projesi” yürütülmektedir. Projenin amacı; iklim değişikliğiyle birlikte Akdeniz’de meydana gelen büyük değişim sonucunda yerli balıklarla besin rekabetine giren yabancı türler hakkında balıkçıları bilgilendirmek, Akdeniz’in denizel ve kıyı ekosisteminde meydana gelen değişimleri yavaşlatmak, yönlendirmek ve değişime adapte olmak hedefleri çerçevesinde, yabancı türlerin ticarileştirilmesi yoluyla üzerlerinde av baskısı oluşturarak popülasyon artışını kontrol altına almak, avladıkları balıkların işlenmesi yoluyla kadın balıkçılara yeni gelir kapısı oluşturmak, ekonomik değeri ortaya çıkarılacak olan balıkların gastronomik açıdan değerlendirilme olanaklarını belirleyerek yeni yöresel tarifler oluşturmak ve bu yollarla yerli türler üzerindeki baskının azaltılıp yabancı türlere karşı Akdeniz ekosisteminin direncini güçlendirmektir.
Çarçur Etme Gargur Ye Projesi kapsamında, 21 Aralık 2023 tarihinde Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası’nda, 22 Aralık 2023 tarihinde Taşucu Prof. Dr. Durmuş Tezcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bölgedeki balıkçıların, restoran işletmecilerinin, aşçıların ve yörede işgücüne dahil olmayan kadınların katılımıyla bilgilendirme toplantıları düzenlenecektir.
Toplantılarda sizleri de aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağımızı belirtmek ister, katılım durumunuzun (kgulerer@mdto.org / +90 324 327 70 00 (139))’e bildirilmesini rica ederiz.
Mesut ÖZTÜRK
Genel Sekreter